Εποχή σποράς: 1 – 15 Μαΐου
Θερμοκρασία σποράς: Ιδανική θερμοκρασία νερού στους 12oC
Έδαφος : Πρέπει να κρατά καλά το νερό, να περιλαμβάνει περίπου 50% περιεκτικότητα σε άργιλο
Άρδευση: Ποσότητα νερού 1100 – 1400 m3 / στρέμμα
Εποχή συγκομιδής: Τις τελευταίες μέρες του Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου
Μέθοδος συγκομιδής: Θεριζοαλωνιστικές μηχανές και χέρια
- Πυρικουλάρια
- Φουζαρίωση
- Χειρονόμος, σκνίπα
- Εφύδρα
- Υδρόλλια
- Γαρίδα γυρίνου
- Σαλιγκαράκι
- Σκώληκας
- Αφίδες
- Σεσάμια
- Μουχρίτσα
- Κόκκινο ρύζι
- Ραγάζι
- Σκίρπο
- Μοσχοκύπερη
- Νεραγριάδα
- Ψαθί
- Νεροκάλαμο
- Κίρσιο
- Βούτομο
- Νεροπιπεριά
- Χλωροφύκη
- Ammαnia spp.
- Heteranthera spp.
Πηγές:https://www.haifa-group.com , http://www.gaiapedia.gr , https://en.wikipedia.org