Φύτευση:
- Εποχή: Χειμώνα – Άνοιξη
- Αποστάσεις: 5 x 5 m μεταξύ των φυτών
Θερμοκρασίες:
- Ελάχιστη: –29oC
- Μέγιστη: 30 – 35oC
Έδαφος:
- Αμμοπηλώδες
- Αποστραγγιζόμενο
pH:
- Ιδανικό pH: Μικρότερο από 7,5
Άρδευση:
- Αρδευτικό
Κλάδεμα καρποφορίας:
- Εποχή: Ιανουάριο – Φεβρουάριο
Συγκομιδή:
- Εποχή: Καλοκαίρι – Φθινόπωρο (ανάλογα την ποικιλία)
- Μέθοδος συγκομιδής: Χειρωνακτικά
Ασθένειες:
- Ιολογικές
- Λιθίαση αχλαδιάς
- Μη μεταδοτικές
- Πικρή κηλίδωση
- Τροφοπενίες
- Μυκητολογικές
- Φουζικλάδιο
- Ωίδιο
- Μονίλιες
- Παρασιτική μολύβδωση
- Εξέλκωση βραχιόνων
- Σκωριάσεις
- Μαύρη κηλίδωση
- Σεπτωρίαση αχλαδιάς
- Σηψιρριζίες
- Φυτοφθόρα
- Προκαρυωτικές
- Καρκίνος
- Βακτηριακό κάψιμο
- Βακτηρίωση λόγω Pseudomonas Syringae
- Σκούπα της μάγισσας
- Καχεξία της αχλαδιάς
Εχθροί:
- Καρπόκαψα της μηλιάς
- Αφίδες
- Ανθονόμος
- Σκολύτης
- Ζευζέρα
- Φυλλοδέτες
- Φυλλορίχτες
- Κόσσος
- Κόκκινος Τετράνυχος
- Βαμβακάδα της μηλιάς
- Ψώρα του San Jose
- Τίγρης της μηλιάς
Πηγές: https://el.wikipedia.org,www.gaiapedia.gr, Βασιλακάκης Μ., 2004. Γενική και Ειδική Δενδροκομία. Εκδόσεις Γαρταγάνης. Θεσσαλονίκη