Σπορά:
- Εποχή: Το χλωρό φρέσκο κρεμμυδάκι μπορεί να φυτευτεί σχεδόν όλο το χρόνο. Το ξερό κρεμμύδι το φυτεύουμε την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου
- Βάθος: 0,5 – 1 cm
Θερμοκρασίες:
- Ελάχιστη: 10 – 15oC
- Βέλτιστη: 20 – 27oC
- Μέγιστη: 27 – 35oC
Έδαφος:
- Ουδέτερα
- Ελαφρά όξινα εδάφη
pH:
- Ιδανικό pH: 6,0 – 7,0
Άρδευση:
- Αρδευτικό
Συγκομιδή:
- Εποχή: Καλοκαίρι (Ιούνιο – Ιούλιο)
- Μέθοδος συγκομιδής: Χέρι
Ασθένειες:
- Περονόσπορος
- Ανθράκωση
- Σκωρίαση
- Σκληρωτίνια
- Βοτρύτης
- Μαύρη σήψη
- Ιώδης μεταχρωματισμός ρίζας
- Φουζάριο
Εχθροί:
- Κρεμμυδοφάγος
- Θρίπας
- Μύγα του κρεμμυδιού
- Πλόντια
- Υλεμυίες
- Βραχύκερος
- Νηματώδης
Πηγές: www.gaiapedia.gr , www.mistikakipou.gr