Κλείδωσε η προκαταβολή της επιστροφής σε αγρότες μέσα στον Ιούλιο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, με τις επίσημες ανακοινώσεις αλλά και την εξειδίκευση του μέτρου να δρομολογείται για την Τρίτη 21 Ιουνίου.

 

Σε σύσκεψη που έγινε το πρωί της Δευτέρας 20 Ιουνίου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Ενέργειας, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, διαμορφώθηκε ο άξονας του μέτρου επίσπευσης της πληρωμής στο αγροτικό πετρέλαιο, με αφορμή τις προεργασίες γύρω από τον δεύτερο γύρο ενίσχυσης του ευρύτερου κοινού με το fuel pass.

Οι εξελίξεις έρχονται να επιβεβαιώσουν σχετικά ρεπορτάζ της Agrenda και του Agronews που έγραφαν για την πρόθεση του υπουργείου να προχωρήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην πίστωση της προκαταβολής του αγροτικού πετρελαίου, τοποθετώντας την στον Ιούλιο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων ΟΣΔΕ 2022, αντί του αρχικού προγραμματισμού που ήταν για τον προσεχή Νοέμβριο.

Πρόκειται για ένα συνολικό ποσό ύψους 60 εκατ. ευρώ, μεγάλο μέρος του οποίου θα καταβληθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να διευκολυνθεί η ρευστότητα των αγροτών εν μέσω αλωνισμάτων, συγκομιδής αλλά και φροντίδων για τις μεγάλες καλλιέργειες.

Για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια γενναία προκαταβολή είχε μιλήσει προ ολίγων ημερών και ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος σε ημερίδα της ΕΘΕΑΣ στη Βέροια.

Οι τελευταίες πινελιές αναμένεταινα μπουν στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει το πρωί της Τρίτης 21 Ιουνίου στις 11:00 και κατόπιν αναμένονται οι ανακοινώσεις και η εξειδίκευση, από το υπουργείο Οικονομικών, γύρω στις 15:00 το μεσημέρι.

 

 

 

 

Πηγή: www.agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση