Μέχρι τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των προκηρύξεων της Βιολογικής Γεωργίας, ενώ οι Νέοι Αγρότες στις 7 περιφέρειες που εκδόθηκαν οι αποφάσεις ένταξης, θα πληρωθούν στα τέλη του Ιουλίου, σύμφωνα με τον Δημήτρη Παππά, Προϊστάμενο στη Μονάδα Χρηματοοικονομικών Ροών και ΟΠΣΑΑ της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΑΑ.

Τα παραπάνω, ειπώθηκαν κατά την 11η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΑΑ που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, τη Δευτέρα 20 Ιούνιου. Όπως υποστήριξε ο κ. Παππάς μιλώντας για την πορεία υλοποίησης των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξη, όσον αφορά τα Βιολογικά «μέχρι τέλος της εβδομάδας, θα είμαστε σε θέση να εκδόσουμε την απόφαση ένταξης με την υπερδέσμευση άνω των 200 εκατ. ευρώ». Υπενθυμίζεται πως προς το παρόν, δεν έχει πραγματοποιηθεί επίσημα η ανακατανομή των πόρων της Βιολογικής Γεωργίας (στο σύνολο περί τα 730 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα με τα διαθέσιμα 490 εκατ. ευρώ, η εικόνα εντάξεων είχε ως εξής:

Τέλη Ιουλίου στις 7 Περιφέρειες η α’ δόση

Για τους Νέους Αγρότες του 2021, ο ίδιος ανέφερε ότι στόχος είναι τις επόμενες 10 ημέρες να εκδοθούν επίσημα οι αποφάσεις ένταξης για τις επτά Περιφέρειες για τις οποίες έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία σε πρόχειρη μορφή από το ΥΠΑΑΤ. Στα τέλη Ιουλίου, τοποθέτησε ο ίδιος την πληρωμή των δικαιούχων αυτών των περιφερειών. Στις υπόλοιπες περιφέρειες, είπε, ότι η πληρωμή θα γίνει προς τα τέλη καλοκαιριού. Η πρώτη δόση πληρωμής αντιστοιχεί στο 70% της ενίσχυσης. Σημειώνεται εδώ πως οι ενστάσεις διαρκούν 15 ημέρες μετά την απόφαση ένταξης, ενώ ένα μήνα διορία θα έχουν οι εν δυνάμει δικαιούχοι για την προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών για τη διακοπή της μόνιμης εξωγεωργικής απασχόλησης και την απόδειξη της ιδιοκτησίας των αγροτεμαχίων που έχουν δηλωθεί ως ιδιόκτητα στο ΠΣΚΕ. Μη υποβολή ή ελλιπής υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών στο προβλεπόμενο διάστημα για την περίπτωση α. καθιστά τον υποψήφιο απορριπτόμενο ενώ για την περίπτωση β. θα απαιτηθεί αναβαθμολόγηση.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα από τη στιγμή που βγαίνει η απόφαση ένταξης, η οποία έχει προς το παρόν εκδοθεί επίσημα μόνο στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (ημερομηνία απόφασης 17 Ιουνίου 2022).

 

Πηγή: www.agronews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση