Να τεκμηριώσουν την νομιμότητα κατοχής αγροτεμαχίων που βρίσκονται σε έλεγχο ζητά ο ΟΠΕΚΕΠΕ από αιτούντες της βασικής ενίσχυσης 2022, των οποίων οι αιτήσεις «χτύπησαν» στους διασταυρωτικούς ελέγχους, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα χάσουν την φετινή πληρωμή.

Η κστάθεση των συμπληρωματικών δικαιολογητικών για την απόδειξη της νόμιμης κατοχής αγροτεμαχίων, είτε αυτά είναι ιδιόκτητα είτε ενοικιαζόμενα, ξεκινά από το πρωί της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου με το άνοιγμα των αιτήσεων ΟΣΔΕ 2022 που εμπίπτουν στην  εν λόγω κατηγορία και καταληκτική ημερομηνία είναι η Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.

Η διαδικασία αυτή αφορά 5.340 παραγωγούς, για τους οποίους υπάρχουν ευρήµατα σχετικά µε τη µη νόµιµη κατοχή των εκτάσεων που δηλώνουν για τη λήψη ενίσχυσης ή εξαιτίας διεξαγωγής ερευνών από άλλες αρµόδιες αρχές για τον ίδιο λόγο ή εξαιτίας εµπλοκής τους σε καταγγελίες σχετικά µε την λήψη Εθνικού Αποθέµατος µε δήλωση εκτάσεων βοσκοτόπων, χωρίς ζώα.

«Παραγωγοί των οποίων οι πληρωμές δεν έχουν ολοκληρωθεί, εξαιτίας της υπαγωγής τους στην εν λόγω κατηγορία ευρημάτων, καλούνται να καταθέσουν συμπληρωματικά ισχυρά νομικά έγγραφα, όπως αυτά αναγράφονται στον Πίνακα συμπληρωματικών εγγράφων που ακολουθεί, ώστε μετά από έλεγχο να επιβεβαιωθεί η νόμιμη κατοχή των αγροτεμαχίων και  να ολοκληρωθεί η πληρωμή τους» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα για τον έλεγχο της νόμιμης κατοχής θα ενσωματωθούν στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2022, είτε μέσω του ΚΥΔ στο οποίο υποβλήθηκε η αίτηση είτε μέσω χρήσης κωδικών Taxisnet, εφόσον η αίτηση    υποβλήθηκε online.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ:

Ανακοίνωση σχετικά με την «Κατάθεση συμπληρωματικών δικαιολογητικών για την απόδειξη της νόμιμης κατοχής αγροτεμαχίων»

 

Σε συνέχεια των διασταυρωτικών ελέγχων που διενεργήθηκαν για την πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης αιτήσεων έτους 2022 και ειδικότερα αυτών που αφορούν στον έλεγχο νόμιμης κατοχής των αγροτεμαχίων που δηλώθηκαν, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ανακοινώνει:

  1. Παραγωγοί των οποίων οι πληρωμές δεν έχουν ολοκληρωθεί, εξαιτίας της υπαγωγής τους στην εν λόγω κατηγορία ευρημάτων, καλούνται να καταθέσουν συμπληρωματικά ισχυρά νομικά έγγραφα, όπως αυτά αναγράφονται στον Πίνακα συμπληρωματικών εγγράφων που ακολουθεί, ώστε μετά από έλεγχο να επιβεβαιωθεί η νόμιμη κατοχή των αγροτεμαχίων και    να ολοκληρωθεί η πληρωμή τους.
  2. Τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα για τον έλεγχο της νόμιμης κατοχής θα ενσωματωθούν στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2022, είτε μέσω του ΚΥΔ στο οποίο υποβλήθηκε η αίτηση είτε μέσω χρήσης κωδικών Taxisnet, εφόσον η αίτηση    υποβλήθηκε online.
  3. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των συμπληρωματικών δικαιολογητικών είναι η Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022.
  4. Δικαιολογητικά που υποβάλλονται:

       4.1 Για αγροτεμάχια που έχουν δηλωθεί ως ιδιόκτητα

      4.2 Για αγροτεμάχια που έχουν δηλωθεί ως μισθωμένα 

      4.3 Για εκτάσεις που ελληνικού δημοσίου 

      4.4 Για εκτάσεις που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που κάποιοι αιτούντες έχουν ήδη επισυνάψει τα συμπληρωματικά απαιτούμενα παραστατικά στην αίτησή τους, δε χρειάζεται να το επαναλάβουν.

Για την υποβολή των συμπληρωματικών εγγράφων, οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων παραγωγών θα ανοικτές από αύριο το πρωί, ώστε να επισυναφθούν τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά.

 

 

 

Πηγή:www.agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση