Σπορά:

  • Εποχή: Άνοιξη – Καλοκαίρι
  • Βάθος: 1 – 2 cm

Θερμοκρασίες:

Αναπτύσσεται καλύτερα σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και είναι ευαίσθητο στον παγετό

Βέλτιστη: 24 – 31ο C

Έδαφος: Ουδέτερο χώμα, μαύρο χώμα ή του κάστανου

pH:  5,0 – 6,5

Άρδευση: Ξηρικό – Αρδευτικό

Εποχή συγκομιδής:  Φθινόπωρο

Μέθοδος συγκομιδής: Θερισμός των φυτών και φυσική ξήρανσή τους στην επιφάνεια του αγρού και έπειτα με θεριζοαλωνιστική μηχανή με ειδικό εξάρτημα συλλογής των κομμένων φυτών


Ασθένειες:

  • Βακτηριακή ραβδωτή σήψη
  • Ωίδιο
  • Ελμινθοσπορίωση
  • Ο άνθρακας του κοινού κεχριού 
  • Ο άνθρακας του ιταλικού κεχριού 

Εχθροί:

  • Λεπιδόπτερα
  • Ακρίδες
  • Πτηνά

 

Πηγές:www.gaiapedia.gr, https://el.wikipedia.org