Σπορά:

  • Εποχή: Άνοιξη (μέσα Απριλίου έως μέσα Μαΐου)
  • Βάθος: 3 – 5 cm

Θερμοκρασίες:

  • Ελάχιστη: 10 – 15oC
  • Βέλτιστη: 28 – 30oC
  • Μέγιστη: 30oC

Έδαφος:

  • Πηλώδη

pH:

  • pH: Μεγαλύτερο του 5,8 – 7,0
  • Ιδανικό pH: 6,0 – 6,5

Άρδευση:

  • Αρδευτικό

Συγκομιδή:

  • Εποχή: Καλοκαίρι (Ιούνιο – Ιούλιο)
  • Μέθοδος συγκομιδής: Θεριζοαλωνιστικές μηχανές

Ασθένειες:

  • Κερκόσπορα
  • Σκωρίαση σόγιας
  • Βακτηρίωση της σόγιας
  • Μωσαϊκό της σόγιας
  • Περονόσπορος της σόγιας

Εχθροί:

  • Σιδηροσκώληκες
  • Βρωμούσες
  • Τετράνυχος

 

 

Πηγές: www.gaiapedia.gr, https://el.wikipedia.org