Σπορά:

  • Εποχή: Το χλωρό φρέσκο κρεμμυδάκι μπορεί να φυτευτεί σχεδόν όλο το χρόνο. Το ξερό κρεμμύδι το φυτεύουμε την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου
  • Βάθος: 0,5 – 1 cm

Θερμοκρασίες:

  • Ελάχιστη: 10 – 15oC
  • Βέλτιστη: 20 – 27oC
  • Μέγιστη: 27 – 35oC

Έδαφος:

  • Ουδέτερα
  • Ελαφρά όξινα εδάφη

pH:

  • Ιδανικό pH: 6,0 – 7,0

Άρδευση:

  • Αρδευτικό

Συγκομιδή:

  • Εποχή: Καλοκαίρι (Ιούνιο – Ιούλιο)
  • Μέθοδος συγκομιδής: Χέρι

Ασθένειες:

  • Περονόσπορος
  • Ανθράκωση
  • Σκωρίαση
  • Σκληρωτίνια
  • Βοτρύτης
  • Μαύρη σήψη
  • Ιώδης μεταχρωματισμός ρίζας
  • Φουζάριο

Εχθροί:

  • Κρεμμυδοφάγος
  • Θρίπας
  • Μύγα του κρεμμυδιού
  • Πλόντια
  • Υλεμυίες
  • Βραχύκερος
  • Νηματώδης

 

Πηγές: www.gaiapedia.gr , www.mistikakipou.gr