Την Πέμπτη 3 Ιουνίου ανοίγει το Πληροφοριακό Σύστημα αιτήσεων για αγρότες που θέλουν να λάβουν κεφάλαιο κίνησης έως 200.000 ευρώ από το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, χωρίς επιχειρηματικό σχέδιο και χωρίς καμία απαίτηση επένδυσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Agronews.gr.

Στις 3 Ιουνίου ανοίγουν αιτήσεις για εγγυημένο αγροτικό κεφάλαιο κίνησης έως 200.000 ευρώ με κριτήριο τζίρου

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως δικαιούχοι του εγγυημένου κεφαλαίου κίνησης θα είναι οι αγρότες που θα θεωρηθούν σύμφωνα με κριτήρια που θα θέσει η κάθε συνεργαζόμενη τράπεζα ως «πληττόμενοι» από την πανδημία, όπως για παράδειγμα η απόδειξη μείωσης τζίρου. Το δάνειο θα είναι εγγυημένο κατά ένα ποσοστό από τα κεφάλαια που παρέχει ήδη το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι αιτήσεις θα γίνονται μέσω ΠΣΚΕ (www.ependyseis.gr). Συμμετέχουσες τράπεζες στο Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης είναι (µε τη σειρά που υπογράφηκαν οι σχετικές συµφωνίες):

Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα για να λάβει κάποιος αγρότης κεφάλαιο κίνησης από το συγκεκριμένο εργαλείο έπρεπε να καταθέσει επιχειρηματικό σχέδιο και τα κεφάλαια κίνησης δινόντουσαν μόνο εάν ο δικαιούχος τα συνδίαζε με επενδυτικό κεφάλαιο.

Σύµφωνα από τις διαχειριστικές αρχές των Προγραµµάτων, τα οφέλη στους τελικούς αποδέκτες µε βάση τα προϊόντα που προσφέρουν οι Τράπεζες που συµµετέχουν στο εν λόγω Ταµείο είναι:

 

 

Πηγή: www.agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση