Στα επόμενο διάστημα θα γίνουν πληρωμές κορωνοενισχύσεων ύψους:

Πρόκειται για τη δεύτερη πληρωμή ενίσχυσης λόγω κορωνοϊού στα δύο αυτά προϊόντα.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή Ηλείας του ΚΙΝΑΛ Μιχ. Κατρίνη.

Η ευαισθησία της ΝΔ και του ΥΠΑΑΤ για τη στήριξη των παραγωγών δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν γι’ αυτό και έχει εγκριθεί ενίσχυση για το καρπούζι και την πατάτα όχι μια αλλά δύο φορές, τόνισε ο κ. Λιβανός. Όπως εξήγησε, την πρώτη φορά οι Ηλείοι αγρότες εισέπραξαν 1.895.460 εκατομμύρια για το πρώιμο καρπούζι και 2.685.715 εκατομμύρια για την ανοιξιάτικη πατάτα.

Οι αιτήσεις για τη δεύτερη ενίσχυση άνοιξαν στις 2 Ιουνίου και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, ενώ μέσα στα επόμενο διάστημα θα γίνουν και οι αντίστοιχες πληρωμές συνολικού ύψους 18,3 εκατ. ευρώ.

Όπως εξήγησε ο κ. Λιβανός αναμένονται οι διασταυρωτικοί έλεγχοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να υλοποιηθούν έγκαιρα και δίκαια και αυτές οι ενισχύσεις στους παραγωγούς.

Όσον αφορά τις ζημιές που επικαλέστηκε ο κ. Κατρίνης για τους παραγωγούς λόγω χαμηλής τιμής στο καρπούζι και στην πατάτα εξ αιτίας της πανδημίας, ο κ. Λιβανός κατέστησε σαφές ότι με το ίδιο αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας, θα εξεταστούν δίκαια και αποτελεσματικά όλα τα ενδεχόμενα ενίσχυσης παραγωγών που πλήττονται. Και διευκρίνισε ότι όσο αυξάνεται το bagged του ΥΠΑΑΤ τόσο αυξάνονται οι δυνατότητες. Σε κάθε περίπτωση όμως το ΥΠΑΑΤ αντιμετωπίζει τα συγκεκριμένα προβλήματα με δικαιοσύνη.

 

 

Πηγή: www.agro24.gr

Αφήστε μια απάντηση