Για νέες πληρωμές προκαταβολών αποζημιώσεων από τον ανοιξιάτικο παγετό, που ετοιμάζεται να καταβάλει ο ΕΛΓΑ έως τις 14 Σεπτεμβρίου, ενημερώνει ο βουλευτής του νομού Πέλλας της ΝΔ, κ. Λάκης Βασιλειάδης.

Συγκεκριμένα, έπειτα από επικοινωνία που είχε, την Τετάρτη 8 Σεπτέμβριου, με την προϊσταμένη του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας κ. Μ. Παππά η οποία και τον ενημέρωσε επί του θέματος, με ανάρτησή του στο facebook ο βουλευτής ενημερώνει για τις λεπτομέρειες της προγραμματισμένης για τις 14 Σεπτεμβρίου πληρωμής, οι οποίες έχουν ως εξής:

-Πρόκειται για ποσά που αφορούν προκαταβολή για τις ζημιές από τον Παγετό Άνοιξης 2021 για όσους δεν είχαν πληρωμένες ασφαλιστικές εισφορές για το 2020 μέχρι την προηγούμενη πληρωμή και εν τω μεταξύ τις εξόφλησαν.

-Επιπλέον, μετά από επανεκτίμηση των ζημιών, εντάσσονται σε καθεστώς προκαταβολής ως Β’ ζώνη περιοχές με καλλιέργειες συμπύρηνων ροδάκινων στον Εξαπλάτανο, στην Αριδαία-Υδραία και στη Νέα Πέλλα.

-Παράλληλα, η κυρία Παππά υου εξήγησε ότι οι υπηρεσίες του Οργανισμού εργάζονται πυρετωδώς για να αρχίσουν να εκδίδονται τα τελικά πορίσματα, πιο γρήγορα από κάθε άλλη φορά. Ειδικότερα για τα κεράσια, αναμένονται πορίσματα στις αρχές Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του ο βουλευτής επισήμανε το ζήτημα με τις περιπτώσεις εκείνες που είχαν μεταβολή στο ΟΣΔΕ μεταξύ 2020 και 2021 και δεν έχουν συμπεριληφθεί σε κάποια από τις προκαταβολές μέχρι στιγμής. Αφού υπάρχει δυνατότητα για νέες προκαταβολές μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ζήτησε να συμπεριληφθούν και αυτές οι περιπτώσεις, εφόσον ο ΕΛΓΑ ενημερωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις μεταβολές στο ΟΣΔΕ. «Άλλωστε ο στόχος που έχει θέσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων είναι να ολοκληρωθούν οι πληρωμές μέχρι τέλος του έτους» αναφέρει καταλήγοντας.

 

Πηγή: www.agro24.gr