Τον περασµένη Γενάρη έληξαν οι δεσµεύσεις των 1.500 περίπου δικαιούχων της 1ης πρόσκλησης του Μέτρου 10.1.8 «Κοµφούζιο», ενώ οι 3.100 ενταγµένοι της 2ης πρόσκληση, τελειώνουν φέτος τον Απρίλη µε τις υποχρεώσεις τους.

Για αυτούς, εφόσον διατηρούν τη συγκεκριµένη µέθοδο φυτοπροστασίας στα αγροτεµάχιά τους, δεν θα υπάρξει νέα πρόσκληση στo πλαίσιo της ερχόµενης ΚΑΠ. Αντίθετα, θα πρέπει να αναζητήσουν τις σχετικές επιδοτήσεις από το νέο πρασίνισµα (οικολογικά προγράµµατα) µε επιδότηση:

Στην παραπάνω περίπτωση φυσικά περιλαµβάνονται και οι δικαιούχοι της 3ης προκήρυξης του Μέτρου (περί τους 5.000 δικαιούχους).

Για τους υπόλοιπους που θέλουν να ακολουθήσουν αυτή τη µέθοδο πρώτη φορά θα ανοίξει πρόσκληση από το Πρόγραµµα Αγροτικής Ανάπτυξης µε τις εξής καλλιέργειες:

Οι δεσµεύσεις είναι για πέντε έτη. Να σηµειωθεί εδώ ότι τα παραπάνω αφορούν δεσµεύσεις σε επίπεδο αγροτεµαχίου και όχι δικαιούχου. Όπως φαίνεται στο ΠΑΑ θα ενταχθούν και νέες καλλιεργητικές οµάδες στο Μέτρο του Κοµφούζιο, το βαµβάκι και τα εσπεριδοειδή.

 

Πηγή: www.agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση