Κάλεσμα προς τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους, αλλά και στους πολίτες που πλήττονται από την ακρίβεια, για συμμετοχή στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 18 Μάρτη στην Αθήνα, στη 1 μ.μ. στην πλατεία Βάθης, απηύθυνε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 15 Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ρίζος Μαρούδας, επισήμανε μεταξύ άλλων πως «είναι ώρα ευθύνης, είναι ώρα αγώνα, είναι ώρα να δείξουμε τη δύναμη και την αποφασιστικότητά μας διεκδικώντας το αυτονόητο:

-Να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε φέτος.

-Να ζήσουμε τις οικογένειές μας.

-Να καλύψουμε τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα. Πριν λίγες ημέρες φύγαμε από τα μπλόκα με κάποιες κατακτήσεις, αλλά χωρίς την ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων μας. Σε 10 ημέρες η τιμή του πετρελαίου εκτινάχθηκε από το 1,58 ευρώ/λίτρο στα 2 ευρώ/λίτρο. Αυξήθηκε επιπλέον το κόστος σε λιπάσματα και φυτοφάρμακα, αλλά και στις ζωοτροφές. Μεγάλες αυξήσεις παρατηρούνται και θα αυξηθούν και άλλο σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για κάθε οικογένεια. Πρέπει να νιώσουν την αποφασιστικότητα και τη δύναμή μας για να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Καλούμε τον λαό της Αθήνας να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο καθώς η ακρίβεια μάς τσακίζει όλους, έχουμε κοινά συμφέροντα και τα αιτήματα που προβάλλουμε αφορούν στη μείωση του κόστους και στους οικιακούς λογαριασμούς. Όλοι μαζί, χιλιάδες και ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε!»

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας, Σωκράτης Αλειφτήρας, τόνισε ότι «μετά από 23 μέρες αγώνων στα μπλόκα και τη συνάντηση που είχαμε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και την απαξίωση από την πλευρά της κυβέρνησης, πήραμε απόφαση να πραγματοποιήσουμε έξω από το υπουργείο πανελλαδικό συλλαλητήριο. Ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο».

Τέλος ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Κουκούτσης, υπογράμμισε ότι «ο αγώνας συνεχίζεται γιατί τα προβλήματα των αγροτών είναι υπαρκτά. Η κάθοδος στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί με τρακτέρ και λεωφορεία και περιμένουμε δίπλα μας όλο τον κόσμο».

 

Πηγή: www.agro24.gr

Αφήστε μια απάντηση