Το εγχείρηµα µεταφοράς των δεδοµένων του ΟΣ∆Ε στην δηµόσια ηλεκτρονική βάση του gov.gr πέτυχε. Η επόµενη µέρα ολοκλήρωσης του έργου δεν θα έχει καµιά σχέση µε τα «µπαλώµατα» της περιβόητης µηχανοπαρέας. Ο υπουργός, Γιώργος Γεωργαντάς, θα περάσει στην ιστορία σαν πολιτικός που έφερε την ψηφιακή επανάσταση στον δύσκολο χώρο της αγροτικής παραγωγής.

Οι όποιες µικρές και ασήµαντες δυσκολίες των πρώτων ηµερών, ως την πλήρη προσαρµογή της βάσης δεδοµένων και των εφαρµογών της στο νέο ασφαλές περιβάλλον του κυβερνητικού νέφους, ήταν προβλέψιµες και επιλύονται µε επιτυχία.

Η γκρίνια που εκδηλώνεται είναι απολύτως οργανωµένη από τους «νάνους της πληροφορικής» και τους µισθοφόρους τους που εδώ και δύο δεκαετίες περίπου λυµαίνονταν το δηµόσιο χρήµα και τον ιδρώτα των αγροτών.

Αυτά που θα φέρει η ψηφιακή επανάσταση που επιχειρεί ο Γιώργος Γεωργαντάς και η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον αγροτικό τοµέα αφήνει πίσω τα σκοτεινά χρόνια της διαπλοκής και της απάτης µε τις αγροτικές επιδοτήσεις, βάζει τέλος στα δικαιώµατα από το Εθνικό Αποθέµα που µοίραζε ο «άξονας» Πειραιά – Πλατείας Αττικής – Αγίας Παρασκευής, ανοίγει το δρόµο για αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των ανθρώπων της πραγµατικής παραγωγής.

Παρά τον τεράστιο αγώνα της Agrenda να ρίξει φως στα άδυτα του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου είχε καταλύσει για χρόνια η µηχανοπαρέα, λίγοι έχουν καταλάβει το πραγµατικό µέγεθος της κατάχρησης κοινοτικών πόρων που έλαβε χώρα, της στρέβλωσης που υπήρξε στην ανάπτυξη των αγροτικών πολιτικών της ασφυκτικής πίεσης που έχουν δεχθεί οι πραγµατικοί αγρότες – δικαιούχοι κοινοτικών ενισχύσεων. Ο ιστορικός του µέλλοντος θα έχει να γράψει µε µαύρα γράµµατα, τις αναφορές του στην τελευταία 20ετία κατά την οποία:

Μ’ αυτά έχει να συγκριθεί η µετάβαση στο gov.gr, απ’ αυτά έχει απαλαχθεί µια και καλή ο αγροτικός κόσµος µετά την γενναία απόφαση Γεωργαντά να αλλάξει σελίδα.  

Η νέα βάση του ΟΣ∆Ε λειτουργεί και θα λειτουργήσει ακόµα καλύτερα τις επόµενες µέρες. Οι δηλώσεις  (ΕΑΕ 2022) θα γίνουν σωστά. Οι συνεπείς και τίµιοι αγρότες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από µια Πολιτεία που επιλέγει να λειτουργήσει µε διαφάνεια, συνέπεια και δικαιοσύνη. Φοβάται µόνο ο κλέφτης.


Όχι άλλος χαλίφης στη θέση του χαλίφη

Για να µπορέσει ο υπουργός, Γιώργος Γεωργαντάς, να πάρει τη µεγάλη απόφαση µεταφοράς του ΟΣ∆Ε στο κυβερνητικό νέφος, κάποιοι βοήθησαν. Αλλιώς το κράτος και οι αγρότες θα ήταν µια ζωή δέσµιοι του «συνδικάτου». Εκτός από τις έγκριτες εταιρείες πληροφορικής που συνεργάζονται µε τη γ.γ. Πληροφοριακών Συστηµάτων, χέρι βοηθείας έτεινε και η νεοσύστατη συνεταιριστική εταιρεία Cognitera. Αυτό δεν σηµαίνει ότι θα πρέπει να της δοθεί χώρος για αχρείαστες υπηρεσίες. Ένα ευχαριστώ αρκεί. Άλλωστε, ο εν λόγω πυρήνας συµφερόντων δεν έχει αδικηθεί οικονοµικά ούτε το προηγούµενο διάστηµα. Θα αδικούσε ωστόσο τη γενναία απόφαση Γεωργαντά και τις εν γένει κυβερνητικές επιδιώξεις, αν περνούσε η εντύπωση ότι όλα έγιναν για να αλλάξει… ο πάροχος. Είναι µεγάλη η αλλαγή για να ταυτίζεται µε οµαδούλες και πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει κατά καιρούς και βέβαια ποικιλοτρόπως, πολλά αφεντικά.  

 

 

Πηγή: www.agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση