Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα στο gov.gr η οποία θα υποδεχθεί τις αιτήσεις αγροτών για επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.

Οι πρώτες πιστώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν περί τις αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews, που θέλουν την επιστροφή του φόρου στους αγρότες να γίνεται σταδιακά και εξατομικευμένα, σε όσους ολοκληρώνουν τη διαδικασία υποβολής αίτησης. Μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, αναμένεται να υπάρξει και επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο, η οποία θα ξεκαθαρίζει τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η εν λόγω πλατφόρμα θα τρέξει παράλληλα με τις αιτήσεις του fuel pass 2, όπως αποκαλείται η κρατική επιδότηση για τα καύσιμα. Μέσα από τις δύο αυτές πλατφόρμες η κυβέρνηση θα μοιράσει 260 εκατ. ευρώ σε περισσότερα από 3 εκατ. νοικοκυριά και αγρότες.

Ως γνωστόν, για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως θα επιστραφεί ο ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου του πρώτου εξαμήνου του 2022. Σε ειδική πλατφόρμα θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση στην οποία θα δηλωθεί η αξία του πετρελαίου κίνησης που αγόρασαν. Το ποσό της επιστροφής υπολογίζεται με βάση την αξία των αγορών τους α’ εξαμήνου και με ανώτατο όριο συντελεστή ανά στρέμμα για κάθε καλλιέργεια ή εκτροφή, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στη δήλωση ΟΣΔΕ του 2021. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υποβολή δήλωσης ΟΣΔΕ και για το έτος 2022.

Πηγή: www.agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση