Σύσσωμος θα συμμετέχει ο κόσμος των γεωργικών μηχανημάτων, εισαγωγείς και κατασκευαστές, που περιμένει τα νέα Σχέδια Βελτίωσης, στη φετινή έκθεση Agrotica, η οποία ξεκινά σήμερα στη Θεσσαλονίκη και ολοκληρώνεται την Κυριακή. Μεγάλες απούσες είναι οι «Big4» των αγροεφοδίων, δηλαδή η Bayer, Syngenta, Corteva και BASF.

Ενώ θα απουσιάζουν και άλλες μεγάλες εταιρείες του χώρου, όπως η FMC, Yara και Haifa. Αυτό που απαντούν, επίσημα στο Agro24, είναι ότι δεν συμμετέχουν για λόγους ασφάλειας του προσωπικού, εξαιτίας του κινδύνου έκθεσης στη νόσο covid-19 και τις παραλλαγές της.

Σε κάθε περίπτωση, η έκθεση είναι sold out και οι διοργανωτές έχουν καλύψει κάθε εκατοστό του εκθεσιακού χώρου που υπήρχε, κυρίως με τον τομέα των μηχανημάτων και του εξοπλισμού.

Παράλληλα, θα συμμετέχουν και πολλοί κυβερνητικοί φορείς, ιδρύματα, τράπεζες κ.ά.

29η διοργάνωση

Η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων Agrotica, επιστρέφει δυναμικά στον εκθεσιακό της χώρο, με 1.650 εκθέτες από 49 χώρες από την Πέμπτη 20 έως την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη.

Στη φετινή Agrotica, καταγράφεται καθολική παρουσία επιχειρήσεων από όλο το φάσμα της αγροτικής παραγωγής και τεχνολογίας και από όλη τη χώρα, ενώ συμμετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας και πώλησης εφοδίων και γεωργικών μηχανημάτων, αλλά και όλοι οι οίκοι που αντιπροσωπεύονται από το εξωτερικό.

Πρόγραμμα hosted buyers

Περιλαμβάνει ένα ευρύ πρόγραμμα μεμονωμένων φιλοξενούμενων αγοραστών (hosted buyers) και οργανωμένων επιχειρηματικών αποστολών από συνολικά 15 χώρες, ενώ ετοιμάζεται να υποδεχτεί σύσσωμο το επιχειρείν του κλάδου, σε μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις των τελευταίων ετών. Η οργάνωση φιλοξενεί εν δυνάμει αγοραστές για την πραγματοποίηση b2b συναντήσεων με τους εκθέτες από 12 χώρες: Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Κύπρο, Αίγυπτο, Γεωργία, Ιορδανία, Λίβανο, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ομαδικές επισκέψεις

Αναμένονται ομαδικές επισκέψεις από Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία και δύο επιχειρηματικές αποστολές από το Ιρακινό Κουρδιστάν. Επίσης, έρχονται επιχειρηματικές αποστολές από την περιοχή της Σουλεϊμανίγιας και από το Ερμπίλ, συντονισμένο το τελευταίο από το Εμπορικό τους Επιμελητήριο. Επιπλέον, θα αφιχθούν οργανωμένες αποστολές πολλών χιλιάδων επισκεπτών από όλη την Ελλάδα (αγροτικοί συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών κ.ά.).

Παράλληλες εκδηλώσεις

Η φετινή διοργάνωση πλαισιώνεται και από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με προεξέχουσες τις ακόλουθες:

Συνολικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πληροφορίες

Ωράριο: Πέμπτη – Παρασκευή – Κυριακή 10:00 – 19:00, Σάββατο 10:00 – 20:00

Πάρκινγκ: Θα είναι διαθέσιμο για εκθέτες και επισκέπτες, εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Εγγραφείτε εδώ

 

 

Πηγή:www.agro24.gr

Αφήστε μια απάντηση