Οι όροι προκήρυξης του δεύτερου κύκλου του προγράμματος «Καινοτοµία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων» του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 65 εκατ. ευρώ πήραν υπογραφή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεώδορο Σκυλακάκη και μένει πλέον και η υπογραφή Γεωργαντά για να προχωρήσει η πρόσκληση μέχρι τα τέλη του μήνα.

Πληροφορίες  αναφέρουν πως θα αλλάξει ο µηχανισµός των αιτήσεων, και δεν θα αξιολογούνται οι αιτήσεις κατά σειρά υποβολής αλλά να θα έχουν προτεραιότητα οι επενδύσεις µε υψηλότερο ποσοστό επένδυσης ίδιων κεφαλαίων. Ως εκ τούτου, η περίοδος αιτήσεων θα εξαντλήσει το 2μηνο που θα τεθεί ως διορία, με την τελική ένταξη να γίνεται στο τέλος της διαδικασίας, σε αντίθεση με τον 1ο κύκλο που οι αιτήσεις έκλεισαν εντός 24ώρου. Υπενθυµίζεται πως αναφορικά µε την πρώτη προκήρυξη του έργου «Καινοτοµία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων», µέχρι στιγμής έχει εγκριθεί το 78,82% των υποβληθέντων αιτήσεων µε το ποσό της εγκεκριµένης δηµόσιας δαπάνης να ανέρχεται σε 139.672.529,53 ευρώ και τον συνολικό προϋπολογισµό των επενδυτικών σχεδίων να ανέρχεται σε 274.138.052,50 ευρώ.

Αναλυτικότερα οι όροι του προγράμματος:

Το πρόγραµµα «Καινοτοµία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων» θα έχει προϋπολογισµό 65 εκατ. ευρώ. H συγκεκριµένη παρέµβαση αφορά τη µεταποίηση και εµπορία προϊόντων των παρακάτω τοµέων: Κρέας – πουλερικά – κουνέλια, γάλα, αυγά, µελισσοκοµία, σηροτροφία, ζωοτροφές, δηµητριακά, ελαιούχα προϊόντα, οίνος, οπωροκηπευτικά, άνθη, φαρµακευτικά και αρωµατικά φυτά, σπόροι και πολλαπλασιαστικό Υλικό και ξύδι.
Οι δράσεις που προβλέπονται στους ανωτέρω τοµείς αφορούν κυρίως ιδρύσεις, εκσυγχρονισµούς, επεκτάσεις, µετεγκαταστάσεις, µονάδων παραγωγής και αποθηκευτικών χώρων, συγχωνεύσεις µονάδων, µονάδες διαχείρισης υποπροϊόντων. Καλύπτονται όλες οι δαπάνες όπως τα κτιριακά, ο µηχανολογικός εξοπλισµός, επενδύσεις σε ΑΠΕ, δαπάνες προώθησης, συµµετοχή σε εµπορικές εκθέσεις, logistics, οχήµατα για τη µεταφορά Α’ υλών και προϊόντων, εξοπλισµός εργαστηρίων, άυλες δαπάνες κ.α.

Δικαιούχοι

∆ικαίωµα συµµετοχής έχουν:

Ποσοστά ενίσχυσης

Όρια προϋπολογισµού φακέλου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: www.agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση