Σήμερα πιστώθηκαν στους λογαριασμούς 41.161 δικαιούχων κτηνοτρόφων, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενισχύσεις ύψους 56.335.866 ευρώ για τα μέτρα:

συνδεδεμένη ενίσχυση αιγοπρόβειου κρέατος

– ειδικά δικαιώματα αιγοπροβάτων

– ειδικά δικαιώματα βόειου κρέατος

Θα ακολουθήσουν την Τρίτη 2 Μαΐου, η συνδεδεμένη ενίσχυση για το βόειο κρέας και τα υπόλοιπα καθεστώτα συνδεδεμένων ενισχύσεων φυτικής παραγωγής.

Tο ύψος της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τον τομέα του βόειου κρέατος, που θα πληρωθεί στις 2 Μαΐου, καθορίστηκε στο ποσό των 114 € ανά επιλέξιμο θηλυκό ζώο, για για το έτος ενίσχυσης 2022.

Τι έγινε με την πληρωμή

Όπως φάνηκε εκ των υστέρων, πληρώθηκαν ουσιαστικά σήμερα περίπου στις 19:30 μόνο η συνδεδεμένη ενίσχυση για το αιγοπρόβειο κρέας και τα ειδικά δικαιώματα των κτηνοτρόφων. Ενώ υπήρχε η πληροφορία ότι θα μπουν σήμερα και τα χρήματα για το βόειο κρέας.

Τα χρήματα φαίνονται από σήμερα σε όσους έχουν λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς. Στις υπόλοιπες τράπεζες θα φανούν μετά από τρεις εργάσιμες ημέρες.

Να πούμε ότι η Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τα ποσά της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα πρόβειου και αίγειου κρέατος δεν έχει πάρει ΦΕΚ, πράγμα που είναι περίεργο και δεν έχει ξανασυμβεί να γίνει πληρωμή πριν δημοσιευτεί το ΦΕΚ. Πάντως, οι δικαιούχοι δηλώνουν ότι έχουν δει χρήματα στους λογαριασμούς τους, χωρίς να μπορούν να υπολογίσουν πόσα ευρώ/ζώο πήραν.

Πηγή: www.agro24.gr

Αφήστε μια απάντηση