Σε υπολανθάνουσα κατάσταση παραμένει η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2023, παρά τις όποιες βελτιώσεις των τελευταίων 24ώρων. Αυτές οι βελτιώσεις δίνουν μεν τη δυνατότητα στα κεντρικά των ΚΥΔ να βλέπουν μέσα από τη νέα εφαρμογή τα δεδομένα των περυσινών δηλώσεων και να προβαίνουν σε κάποιες πρώτες κινήσεις επικαιροποίησης.

 

 

Σε υπολανθάνουσα κατάσταση παραμένει η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2023, παρά τις όποιες βελτιώσεις των τελευταίων 24ώρων. Αυτές οι βελτιώσεις δίνουν μεν τη δυνατότητα στα κεντρικά των ΚΥΔ να βλέπουν μέσα από τη νέα εφαρμογή τα δεδομένα των περυσινών δηλώσεων χωρίς όμως να μπορούν να προβαίνουν σε κάποιες πρώτες κινήσεις επικαιροποίησης.

Ωστόσο, η συμπλήρωση των νέων δηλώσεων σε όλο τους το εύρος δεν είναι εφικτή, όχι μόνο γιατί λείπουν πτυχές της εφαρμογής που ακόμα δεν λειτουργούν αλλά και γιατί, τα πεδία της εφαρμογής (είτε λειτουργούν είτε όχι) είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου και τις υπολοιπόμενες  εφαρμοστικές αποφάσεις της νέας ΚΑΠ.

Ως γνωστόν, στα λεγόμενα  Eco-Schemes μένει να γίνει ακόμα πολύ δουλειά, αφού κανείς δεν ξέρει προς το παρόν, τι από τις προβλέψεις του Εθνικού Σχεδίου για τη νέα ΚΑΠ θα τύχει εφαρμογής, σε ποιο βαθμό και που θα διοχετευθούν τελικά τα χρήματα που δεν θα καταστεί δυνατό (όσο περνάει ο καιρός) να απορροφηθούν από τις πολυποίκιλες δράσεις στο νέο πρασίνισμα.

Κατά τα λοιπά, η ενημέρωση θέλει να έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής περί τους 200.000 νέους κωδικούς και να έχει γίνει μια πρώτη (πολύ επιφανειακή) επεξεργασία σε περίπου 60.000 νέες δηλώσεις.

 

Με εντάσεις η ενημέρωση στη Λαμία

Εν τω μεταξύ, την περίοδο αυτή η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ δρομολογεί ημερίδες ενημέρωσης υπό τον τίτλο «Τα νέα δεδομένα της ΚΑΠ 2023-2027 – Αγρότες και Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. μαζί σε μια νέα εποχή» σε σημαντικά αγροτικά κέντρα της επικράτειας, με την επόμενη ημερίδα να έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 2 Ιουνίου στη Λάρισα. Την προηγούμενη Παρασκευή, έγινε η πρώτη ημερίδα στη Λαμία, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως τα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ και ειδικότερα ο Κωνσταντίνος Κουντούρης, Προϊστάμενος της Δ/νσης Πληροφορικής του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Ευάγγελος Σημανδράκος και η Γενική Διευθύντρια κα Όλγα Μωραϊτου, καθώς και η Προϊσταμένη της Περιφερειακής Μονάδας Λαμίας του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., κα Ζησίμου Χαρίκλεια, εισέπραξαν τη δυσφορία των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής, όχι τόσο αναφορικά με την κατάσταση στο ΟΣΔΕ, όσο με την απουσία των απαιτούμενων εφαρμοστικών που θα διευκόλυναν συνολικά την διεκπεραίωση της υποβολής δηλώσεων.

Στην τελευταία ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ επί του θέματος αναφέρεται:

Ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την ΕΑΕ 2023

Δημοσιεύθηκε : 17 Μαϊος 2023

Σχετικά με την προθεσμία των 7 ημερών που αναφέρθηκε στην παρουσίαση της ΕΑΕ 2023 θα θέλαμε να σας διευκρινίσουμε τα εξής:

 

Στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την ημερίδα ενημέρωσης την Παρασκευή 2 Ιουνίου αναφέρεται:

Τα νέα δεδομένα της ΚΑΠ 2023-2027 – Αγρότες και Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. μαζί σε μια νέα εποχή. Ημερίδα ενημέρωσης στη Λάρισα

 

Με την έναρξη της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ στην χώρα μας, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. διοργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα με θέμα : «Τα νέα δεδομένα της ΚΑΠ 2023-2027 – Αγρότες και Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. μαζί σε μια νέα εποχή».

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 02/06/2023 στις 11:00, στη Λάρισα, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Larissa Imperial”, (Φαρσάλων 182), ενημερωτική εκδήλωση, από στελέχη της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε..

Αναλυτικότερα, οι θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν και οι αρμόδιοι εισηγητές είναι:

α) «Άμεσες Ενισχύσεις 2023».

Παρασκευή (Βιβή) Τυχεροπούλου, Προϊσταμένη της Δ/νσης Άμεσων Ενισχύσεων & Αγοράς του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε..

β) «Αλλαγές στο γεωχωρικό περιβάλλον ΕΑΕ 2023 / Μεθοδολογία ελέγχων στο πλαίσιο της νέας Κ.Α.Π. 2023-2027 – Τεχνικές παρακολούθησης (monitoring)».

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Ελέγχων του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε..

γ) «Online υποβολή αιτήσεων – EAE 2023»

Κωνσταντίνος Κουντούρης, Προϊστάμενος της Δ/νσης Πληροφορικής του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Ευάγγελος Σημανδράκος και η Γενική Διευθύντρια κα Όλγα Μωραϊτου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: www.agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση