Η αύξηση του πριµ πρώτης εγκατάστασης άνω των 40.000 ευρώ για τους κτηνοτρόφους, ο εξορθολογισµός των eco-schemes σε συνδυασµό µε την υιοθέτηση νέων παρεµβάσεων που µοιάζουν να εστιάζουν στην ελαιοκαλλιέργεια, περιλαµβάνονται στις προτάσεις φορέων και κοµµάτων που θα εξεταστούν ενόψει της δεύτερης τροποποίησης του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ.

ρόκειται για προτάσεις, που όπως ανέφερε από το βήµα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την ενηµέρωση για την πορεία αλλαγών στην ΚΑΠ, έχουν ληφθεί υπόψη και εξετάζονται πέρα από τις γνωστές 19 τροποποιήσεις που προωθούνται. Παράλληλα, ο υπουργός, αναφέρθηκε και σε προτάσεις που είναι διατεθειµένος να εξετάσει, µόνο εφόσον γίνει αύξηση του συνολικού προϋπολογισµού της ΚΑΠ σε επίπεδο ΕΕ, όπως είναι για παράδειγµα η υιοθέτηση συνδεδεµένων ενισχύσεων σε παραδοσιακούς ελαιώνες και η αύξηση του τσεκ.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι προτάσεις αύξησης των διαθέσιµων πόρων της ΚΑΠ για:

Νέες προτάσεις που αφορούν τροποποίηση του ΣΣ ΚΑΠ

Επίσης, έχουν υποβληθεί προτάσεις που θα εξετασθούν στο πλαίσιο της 2ης τροποποίησης του ΣΣ ΚΑΠ που θα υποβληθεί στην Ε.Ε. εντός του έτους.

Ενδεικτικά αφορούν τα εξής:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:

 

Αφήστε μια απάντηση