Σε ματαίωση του σχεδίου που είχε τεθεί σε εφαρμογή από «παράπλευρες δυνάμεις» που κινούν εδώ και χρόνια τα νήματα στον ΟΠΕΚΕΠΕ και προέβλεπε την εκ νέου απομάκρυνση της ηλεκτρονικής βάσης του ΟΣΔΕ από το δημόσιο νέφος (gov.gr) και την επιστροφή της στους σκουριασμένους servers πρόθυμων τεχνικών συμβούλων, οδηγεί η απόφαση των ευρωπαϊκών αρχών να τεθεί σε άμεση επιτήρηση, τουλάχιστον για 12 μήνες, ο εγχώριος οργανισμός πληρωμών.

Οι τελευταίες πληροφορίες, επιβεβαιώνουν το σενάριο που ήθελε, εδώ και λίγο καιρό να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η υπονόμευση του gov.gr με το πρόσχημα ότι η εφαρμογή που ανέβηκε στη δημόσια βάση δεδομένων δεν λειτουργεί και θα πρέπει επομένως, εφόσον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, το όλο εγχείρημα να αλλάξει προσανατολισμό και να επιστρέψει σε «ιδιωτικούς servers» ανάλογους με αυτούς που επί χρόνια κρατούσαν όμηρο τον οργανισμό και τις πληρωμές υπό την κηδεμονία συγκεκριμένων συμφερόντων.

Το καλά οργανωμένο σχέδιο, χάλασε, όπως όλα δείχνουν, η επιστολή της DG AGRI την οποία έφερε στο φως το Agronews και η οποία θέτει υπό επιτήρηση τη λειτουργία του Οργανισμού Πληρωμών. Μια επιστολή που υποχρεώνει επί της ουσίας τη διοίκησή του, όχι μόνο να απομακρυνθεί απ’ αυτού του είδους τις ακροβασίες αλλά και να ξεκινήσει άμεσα μια αυστηρή «συνταγή θεραπείας» της χρόνιας παθογένειας που δεν του επιτρέπει να τηρεί με επάρκεια τα καθήκοντά του.

Να αναφερθεί εδώ ότι από την 1η Απριλίου και για 45 μέρες περίπου, ενώ η εφαρμογή για τη δήλωση ΟΣΔΕ είχε ανέβει στο gov.gr, ικανοποιώντας τη σχετική δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου (ως προς το χρονοδιάγραμμα), κάποιοι δεν ήθελαν με τίποτα την τελειοποίηση της εν λόγω διαδικασίας, έτσι ώστε και τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων να μπορούν να εργασθούν απερίσπαστα πάνω σ’ αυτή τη βάση. Αντίθετα, με πρόσχημα τις πληρωμές που έπρεπε να γίνουν πριν το Πάσχα (εδώ έχουμε άλλα, μ’ αυτό θα ασχολούμαστε;) κατάφεραν να κρατήσουν πίσω τα «τεχνικά» των νέων δηλώσεων, προκρίνοντας την… ήττα του gov.gr, τουλάχιστον σε ότι αφορά την υπόθεση του ΟΣΔΕ.

Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα. Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει, καθώς η προσφιλής τακτική των «σκοτεινών υπογείων» ροκάνισε σχεδόν δύο μήνες, διαβεβαιώνοντας (τους ιθύνοντες) ότι η λύση υπάρχει (εννοώντας εκτός gov.gr).

Τώρα που η λύση τους κάηκε, ελαίω κοινοτικών αρχών, το θέμα επανέρχεται στη σωστή του βάση. Η λύση περνάει αποκλειστικά μέσα από την πλατφόρμα του gov και με τα επόμενα λίγα 24ωρα θα πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατόν, άλλωστε δεν χρειάζονται και πάρα πολλά, προκειμένου από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαίου, η

μαζική καταχώρηση των δηλώσεων (μέσω ΚΥΔ) να προχωρήσει και τα προαπαιτούμενα για τις πληρωμές των ενισχύσεων της τρέχουσας περιόδου να συγκεντρωθούν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: www.agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση