Με διπλάσια ενίσχυση σε σχέση με την περασμένη προγραμματική περίοδο για τα αιγοπρόβατα και επί μέρους αύξηση στα πριμ και στις υπόλοιπες κατηγορίες ζώων, αναμένεται η πρόσκληση των Σπάνιων Φυλών.

Η προδημοσίευση έχει ήδη βγει και αναφέρει πως μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα προκηρυχθεί. Βέβαια, το ζήτημα εδώ είναι πως προϋπόθεση για να γίνουν αιτήσεις είναι να έχει ανοίξει το ΟΣΔΕ και να μπορούν να οριστικοποιήσουν τα αιτήματά τους οι παραγωγοί. Κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν έχει συμβεί, οπότε ενδεχομένως να αργήσει η προκήρυξη στο Μέτρο αυτό, όπως και σε άλλα αγροπεριβαλλοντικά (π.χ. Κομφούζιο).

Σημειώνεται εδώ ότι με βάση την προδημοσίευση «οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνονται στο πλαίσιο της παρέμβασης είναι πενταετούς διάρκειας, με ημερομηνία έναρξης των δεσμεύσεων την 21 Μαΐου 2024».

Οι επιλέξιμες φυλές ζώων και τα αντίστοιχα πριμ ανά κεφάλι

Και στα βιολογικά των eco-schemes

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να εντάξουν το κοπάδι τους στη διατήρηση των βιολογικών του eco-schemes και έτσι να εξασφαλίσουν επιδότηση συνολική κοντά στα 100 ευρώ το ζώο στα αιγοπρόβατα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: www.agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση